Защо СУ “К. Петканов”?

Скъпи родители!

Вероятно ще си зададете въпроса защо трябва да изберете нашето училище. Има много причини да го направите, но най-важната стои точно до Вас! Да, и тя е вашето дете!

  1. Ние в СУ “Константин Петканов” вярваме, че добро училище е това, в което всяко дете е добре познато; полагат се грижи за него; уважавано е като е личност и се счита за пълноправен член на нашето голямо семейство!
  2. Нашето училище е мястото, където детето е предизвикано и подкрепяно да полага и преследва големи и добри цели!
  3. СУ “Константин Петканов” е мястото, където учители и ръководство лягат и стават с мисълта как първите две неща да се случат, и държат себе си и колегите си отговорни за това!

Ние силно вярваме, че всяко дете е уникална личност със своите специфични дарби и умения и то заслужава да бъде обучавано като такова!

Ние вярваме във взаимното уважение между учители и ученици!

СУ “Константин Петканов” не е само училище, то е култура на уважение и взаимна подкрепа между учениците, почит и уважение към по-възрастните и учителите!

Родител съм на две деца, момичета, пети и седми клас. Доскоро и двете учеха в едно от “елитните” прехвалени училища в гр. Бургас, училище с традиции, постижения и учители с добри имена. Е да, ама не!

Голямата ми дъщеря премина през проблемите на различните класове някак си по-леко, може би защото е по-адаптивна. С малката обаче нещата станаха по-сериозни. До четвърти клас всичко беше добре, благодарение на сърцатата класна. Веднага след започването на пети обаче, проблемите лъснаха. Преподавателите влизат в часовете, за да си предат материала без да се интересуват кой, как и дали е разбрал нещата, ако не е, има консултации, които почти не се състоят. Е, нали все пак има частни уроци. Ами ако не е по силите на родителите… Започва една надпревара с възможностите, в която оцеляват по-силните. Резултатът беше, че дъщеря ми през целия първи срок беше с главоболие от притеснение.

Точно в този момент се запознахме случайно с преподавател от СУ “К. Петканов”, който прие нашата история като кауза и вече сме част от училището. Веднага ми направи впечатление отношението на учителите към децата, тяхната ангажираност с проблемите им и отзивчивостта им. Все качества, които всеки родител би се радвал да притежава преподавателят на детето му.

Разбира се, че възпитанието на децата ни е наша лична грижа, но когато имаме синхрон с хората, с които те прекарват по-голямата част от деня си, резултатите ще са по-добри.

Ако сте изправени пред избор и се колебаете, кое училище да изберете, СУ “К. Петканов” несъмнено ще оправдае вашите очаквания като родител търсещ най-доброто за своето дете!

– Севелина Сивова, родител на ученик в 5 клас

Ето и нашите прекрасни ученици, които взеха участие в клипа по стихотворението на Ръдиард Киплинг “Ако”! Благодарим Ви, че сте наши ученици! Гордеем се с Вас!

Казвам се Даниел Динков и съм ученик 6 клас в СУ “Константин Петканов”. До края на първия учебен срок на 6 клас бях в друго училище. Причината поради, която се състоя моето преместване в СУ “Константин Петканов” бе, че знанията, които получавах не бяха на нужното ниво, не бяхме задружен и сплотен клас и не смятам, че мога да продължа моето образование в подобна среда. В моето училище СУ “Константин Петканов” учителите са прекрасни, децата са сплотени и знанията, които получавам са на много високо ниво. Благодаря Ви, че ме приехте във вашето училище!

– Даниел Динков, ученик в 6 клас

%d bloggers like this: