Един различен час по английски език

Децата от VI „а” клас на иновативно СУ „Константин Петканов” имаха възможност да проведат един нестандартен, изключително интересен и много полезен урок по английски език.

За това помогнаха двама чуждестранни гости – Глория и Кристиян. Тя е родена в Централноафриканска република, а той е с немски произход. От много години младата двойка живее в Германия, но е пътувала по целия свят, а отскоро е решила да се установи в Бургас.

Глория и Кристиян присъстваха в часа на шестокласниците, поканени лично от преподавателя по английски език г-н Явор Русинов.

 „Проблемът в нашето образование е, че много често децата не могат да си обяснят защо се учат дадени предмети и не успяват да направят връзката с реалния живот. Затова реших да поставя учениците в истинска ситуация, да ги срещна с хора, които не знаят български, за да видят колко е важно да знаеш чужд език в днешно време, ако искаш да бъдеш част от света”, обясни г-н Русинов.

Пред децата Глория и Кристиян разказаха различни истории и показаха много снимки, илюстриращи ежедневието и културните традиции в Африка и Германия, както и на други места по света.

„Тъй като работата им е онлайн, те имат възможност да пътуват и да се запознават с бита и културата на много страни. Били са на почти всички континенти. Обясниха на децата, че макар да владеят различни езици, навсякъде по света им се налага да използват английския”, каза още г-н Русинов.

Урокът премина изключително динамично, като нашите ученици имаха възможност да задават на английски език всякакви въпроси. Децата се интересуваха каква е разликата в модните тенденции между България, Африка и Германия, искаха да знаят кои са традиционните ястия на другите континенти, какви са характерните игри в различните страни, как се ходи на гости в Африка и т.н.

Срещата беше изключително ползотворна и затова сме решили да поканим Крис и Глория да ни гостуват отново, като този път посетят по-горните класове.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: