Книга на бургаски преподавател за възпитанието на децата се продава в цял свят

Можем само да се гордеем  с успехите на нашите ученици в класни и извънкласни прояви, с труда на нашите учители, с доброто отношение на родителите и тяхната съпричастност към случващото се в СУ „Константин Петканов“

Днес бихме искали да ви споделим още един повод за радост и гордост.

Един от новопривлечените членове на нашия преподавателски екип – Явор Русинов, получава  доверието на родители и деца не само в Бургас, в България, но и в чужбина. Това става благодарение на книгата му  „Вечните принципи зад успешното дете”

В своята творба учителят по английски език споделя  оригиналните си методи за възпитание и преподаване.

Явор Русинов разкрива онези изконни принципи и морални ценности, които остават непроменени през годините, без значение какво ще е нашето „утре”. На разбираем език, без излишни клишета, книгата дава отговори на редица въпроси и отваря очите за много уж „очевадни” истини.

„Вечните принципи зад успешното дете” вече е част от препоръчителната литература за студентите от Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в специалност „Андрагогия” – педагогика за възрастни. Рецензии за нея пишат Стоян Панчев – председател на Българското либертарианско общество, доц. Красен Станчев – икономист и преподавател в Софийския университет, доц. д-р Елена Петкова – преподавател в университет “Проф. д-р Асен Златаров”. Своята изключително висока оценка дава и физикът Теодосий Теодосиев.

Творбата е преведена на английски, като до момента от нея са продадени над 8 000 копия. Авторът вече има верни читатели във Великобритания, САЩ и в други страни по света, а съвсем наскоро Явор Русинов е получил предложение неговите преподавателски принципи и методи да бъдат преведени и на азербайджански език.

И докато всички останали четат книгата и се учат от нея дистанционно, нашите ученици от СУ „Константин Петканов“  имат възможност да застанат очи в очи с г-н Русинов и да се докоснат до оригиналните методи на преподаване, които той прилага.

В своята рецензия доц. Красен Станчев казва: „Но основното в книгата е, че тя предизвиква родителите да се замислят над онова, което те правят у дома, обичайки и общувайки със своите деца.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: