Изграждане на характер и социални умения

Уважаеми родители,

Имаме удоволствието да ви уведомим, че иновативно училище СУ “Константин Петканов” ще бъде домакин на курсове на тема “Изграждане на характер и придобиване на социални умения!”

Има пет ключови области, които предопределят живота на човека:

  1. Предизвикателствата, пред които се изправя.
  2. Пречките и провалите, които среща.
  3. Усилията, които полага.
  4. Критиката, която поема.
  5. Успехът на другите хора.

Начинът, по който детето ще бъде научено да интерпретира и подхожда към тези пет области ще определи и неговият успех в живота! За огромно съжаление образователната система не предлага решения в тези критични области.

Академичното знание, което учениците придобиват в класната стая, е важно, но недостатъчно за успешна реализация в живота. Критични социални умения като: разрешаване на проблеми, убедително аргументиране, преговори и продажби и способността да мислиш са далеч по-определящи за успеха в живота на вашите деца от простото наизустяване на дадена информация. Например, ако вашето дете завърши с отличен успех, но явявайки се на интервю,  не умее да “продаде” себе си и уменията си на бъдещия си работодател, то ще отпадне за сметка на онова дете, което владее тези социални умения, макар и да няма в пълнота необходимите академични знания.

Животът е пълен с проблеми и само хората със силен характер успяват да го преборят. Характер, който включва самоконтрол, способността да упорстваш и в най-тежките обстоятелства, да се възстановиш психически и след най-голямата критика и провал.

За първи път в Бургас и единствено в нашето иновативно училище СУ “Константин Петканов” ще се проведат курсове, които имат целта да подготвят децата ви за реалния живот!

  • Вашето дете ще придобие повече самоконтрол!
  • Ще повиши успеха си!
  • Ще придобие желание да упорства и разбере непознатия учебен материал!
  • Ще се научи на отговорност!
  • Ще се научи на самоинициатива!

Ето и екипът, стоящ зад тези курсове:

Теодосий Теодосиев, наречен “златният” учител на България, чиито ученици не само печелят първите места на международни олимпиади, но в живота са едни от най-успелите хора. Неговият ученик инж. д-р Петко Динев произвежда камери за НАСА, Илън Мъск и НАТО. Той си спомня, че докато другите учители просто четат от учебника, Теодосий Теодосиев ги учи да мислят

Доц. д-р Елена Петкова, университет “Проф. д-р. Асен Златаров”, гр. Бургас. Специалист по педагогика за родители и учители. Автор на книгата “Справедливо отношение към правата на детето в образованието” и на множество научни публикации.

Доц. Красен Станчев, преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, основател на Института за пазарна икономика, народен представител във Великото народно събрание (1990-1991), член на Съвета за икономическа политика към президента (1996 – 2001), автор на множество научни публикации и статии.

Стоян Панчев е завършил Софийски университет и University of London. Работил е в Institute of Economic Affairs, London и в Института за пазарна икономика, София. Той е председател на Българско либертарианско общество, съосновател на Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) и преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

Явор Русинов, автор на книгата „Вечните принципи зад успешното дете”. Книга, която дава теоретични и практични насоки на родителите за екипиране на детето с необходимите социални умения и изграждане на силен характер. Изнасял е лекции в Европа и САЩ. Преподавател по английски език в СУ “Константин Петканов”.

Курсовете ще бъдат водени от Явор Русинов.

Подходящи са за ученици от 5ти до 12ти клас!

За повече информация и записване: 0894352791

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: