24 май – празничен концерт

Днес България празнува най-светлия си празник – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.  Денят на кирилските букви, които първолаците рисуват по листа с чертици и ченгелчета, пишат първите си думи, прочитат първата си книжка. Изучавайки езика с граматическите правила, забравяме, че зад тях се крие цяла философия. Изучавайки словото, ние се докосваме до необятното човешко познание и си проправяме път към науката и вечността.

В началото на грамотността и просветата стои един учител – първият, който с любов и търпение повежда малкия  човек къмнепознати светове и му дава в ръцете най-силното оръжие –знанието.

Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий!

Уважение и преклонение пред  труда на съвременните учители, които с възрожденски ентусиазъм  палят неугасващия огън на просветата и културата в душите на най-малките българи.

Днес, вместо тържествено шествие, ние отбелязваме празника  24 май – Ден на българската просвета и култура с  този виртуален училищен  празничен концерт.

Това се случи благодарение на всеотдайния труд на г-жа Станка Андонова, учител по музика в СУ „Константин Петканов“, учителите и класните ръководители, които й съдействаха, прекрасните ни и талантливи ученици, както с помощта на нашите партньори – родителите.

„Напред, науката е слънце!

И Бог да ви благослови!“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: